Connect with us

Sağlık

Her Gün Yoğurda 1 Kaşık Ekleyip Tüketin! Uyurken Bile Yağ Yaktıracak Formül

Published

on

Diyet yapanların en çok tükettiği yiyeceklerden biri olan yoğurt, bir o kadar da yararlı bir süt ürünüdür. Her gün tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan yoğurt, içerdiği mineral, vitamin ve milyonlarca yararlı bakteri sayesinde diyet listelerinin vazgeçilmez ismidir. Özellikle meyvelerle birlikte tüketildiğinde tatlı krizlerinin önüne geçmek için birebirdir.

Yapısı gereği birçok yararlı bakteriyi de içeren yoğurt, diyet yapanların sıklıkla tükettiği bir üründür. Pul biber, keten tohumu, kekik, fesleğen ve daha birçok salata ile birlikte de tüketilebilen yoğurt, diyet listelerinin aranan ismidir. Hemen her baharata uyum sağlayan yapısı ile yemeklerin en lezzetli eşlikçilerinden olan yoğurt, doğru besinlerle eşleştirince kilo verdirici bir etkiye sahiptir. Peki yoğurt tüketerek kilo vermek mümkün müdür? Yoğurt ile keten tohumu nasıl yağ yaktırır? Keten tohumunun faydaları nelerdir?

Yağ Yakmak İsteyen Yoğurdu Keten Tohumuyla Yesin!

Uzmanların ve diyetisyenlerin de sık sık önerdiği üzere yoğurt, içerik bakımından mucizevi bir üründür. Zehirlenmeleri önler, kalsiyum barındırarak kemikleri güçlendirir ve gelişme çağındaki çocuklar için oldukça önemli bir besindir.

Her gün mutlaka tüketilmesi gereken ürünler arasında yer alan yoğurt, keten tohumu ile birlikte tüketildiğinde kilo verdirici etkiye sahiptir. Çünkü keten tohumu yoğurtla birlikte tüketildiğinde yağ yakımını tetikler! Bir kase yoğurda ekleyeceğiniz keten tohumu, göbek bölgesindeki yağlarınızı yakarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Kabızlık sorununa yardımcı olacak olan keten tohumu boşaltım sistemini rahatlatarak sindirimi kolaylaştırır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan keten tohumu, aynı zamanda yoğurtla birlikte bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir? Keten Tohumunun İçeriği Ne?

Keten tohumu, yüksek oranda Omega-3 yağ asidi içerir. Bu nedenle yoğurt, salata ve smoothie gibi ürünlerle birlikte tüketimi son derece faydalıdır. Kalp sağlığını desteklemenin yanı sıra yüksek oranda lif içerir. Lif yapısı sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirimi destekler.

Antioksidan bakımından da zengin olan keten tohumu, bitkisel bir protein kaynağıdır. Vejetaryen ya da Vegan beslenenler için önemli bir besin kaynağı olan keten tohumu, hücre onarımına da destek sağlar. Kolesterol düşürücü etkisi sayesinde yaşlı kişiler tarafından da tüketimi uygun olan bu bitki, hormonal dengeyi de sağlar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.