Sağlık

Her Gün Yumurta Yiyenlere Uyarı! Kalp Sağlığınızı Düşünüyorsanız Vazgeçin

Published

on

Bilim insanları her gün yumurta yemek yerine yaklaşık 1 avuç kuruyemişle bunu değiştirmenin kalp-damar hastalığına yakalanma ya da bu hastalıktan ölme riskini yüzde 17 oranında azaltabileceğini savunmaktadır.

Yumurtada bulunan kolesterolün kalbe zararlı olduğuna inanılırken diğerleri ise bundan daha da emin olmak adına daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu söylemekte. Ancak yinede kuruyemişlerin kolesterolü düşürdüğü bilinmektedir. Bitki bazlı gıdaların hayvan bazlı gıdalar yerine yenildiğinde kardiyovasküler hastalık, tip 2 diyabet ve erken ölüm riskini nasıl etkileyebileceğine dair kanıtların daha da ortaya konulması beklenmektedir.

Alman Diyabet Araştırma Merkezi’nde yapılan incelemelerde işlenmiş eti daha sağlıklı seçeneklerle değiştirmenin iyi bilinen faydaları vurgulanmaktadır.

Bir sosis ya da iki dilim pastırma yerine aynı miktarda mercimek, nohut ve fasulye gibi baklagiller tüketen kişilerde kalp-damar hastalığına yakalanma veya bu hastalıktan ölme riski yüzde 23 olarak söylenmektedir. İşlenmiş et yerine 28 ila 50 gram kuruyemiş yemeleri durumunda da risk yüzde 27 oranında belirtilmektedir.

Günde bir yumurtayı, kuruyemişle ya da sağlıklı kahvaltılık gevreklerde ve tam tahıllı ekmeklerde bulunan 30 gramlık tam tahıllı porsiyonla değiştirmek, tip 2 diyabet geliştirme veya bundan ölme riskinin yaklaşık beşte bir oranında azalmasıyla bağlantılıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version