Connect with us

Gündem

İngiltere’de Sigara Satışı Yasaklanacak mı?

Published

on

Lideri olduğu Muhafazakâr Parti’nin yıllık konferansının sonunda Sunak, ülke gündemine dair birçok konu hakkında açıklama yaptı.

Başbakan Sunak, konuşmasında İngiliz Parlamentosu’nda sigara satışının gençlere yasaklanmasını öngören yasa tasarısının oylamaya sunulacağını duyurdu. Ayrıca sigara satın alma yaşının her yıl bir yıl yükseltilmesi planlandığını belirterek, bu sayede daha genç nesillerin “sigarasız” bir çevrede büyüyebileceğine dikkat çekti.

Sunak, “Bu yasa, günümüzde 14 yaşında olan bir çocuğa artık yasal olarak sigara satılmayacağı ve onların, gelecek nesillerin sigarasız büyüyebileceği bir ortamın oluşturulacağı anlamına geliyor.” dedi.

İngiliz Parlamentosu’nda yapılacak oylamanın “serbest bir oylama” olacağını vurgulayan Sunak, mevcut sigara içen bireylerin sigara içme hakkını elinden almanın adil bir yaklaşım olmadığına inandığını ifade etti.

Sunak, elektronik sigara kullanımına ilişkin de açıklamalarda bulundu ve “Aromalar, ambalaj teşhirleri ve tek kullanımlık elektronik sigaralar konusunda önlemler alarak, çocukların elektronik sigaralara erişimini kısıtlamayı hedefliyoruz. Gelecek neslin sağlığına öncelik vermemiz gerekiyor ve ben de bu konuda gereken adımları atacağım.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.