Connect with us

Sağlık

İnsan Sağlığını Tehdit Eden 5 Gıda Belirlendi! Bunlar Ölümcül Olabiliyor

Published

on

İnsan Sağlığı

Gündelik hayatta insanlar tarafından sıklıkla tüketilen bazı besinlerin sağlığa zarar verdiği artık kanıtlandı. Uzmanlar özellikle insan sağlığını tehdit eden zararlı gıdaları açıklarken sinsi sinsi ölümcül tehlikeye sebep olduklarını da söylediler.

Tüketilen pek çok zararlı gıda önemli sağlık sorunları da beraberinde getirmekte. Küçük zararsız atıştırmalık olarak görünen ve birçoğu da vücutta kalıcı hasarlara neden oldu bu besinler arasında fast food yiyecekler ilk sırada yer almakta.

Sağlıklı bir çevrede sağlıklı bir yaşam için ABD’de çalışmalar yürüten Environmental Working Group, sofralardan uzak tutulması gereken besinleri sıralayarak dikkatli olunmasını istedi. Sağlıklı bir yaşam için 5 besinin tercih edilmemesine dikkat çeken uzmanlar, koruyucu, tatlandırıcı içeren gıdaların asla tüketilmemesini söyledi.

Beyaz Ekmek

Nişasta açısından zengin olan ekmekler reflü, şişkinlik ve kabızlık gibi mide sorunlarına neden olmaktadır. Beyaz ekmek kan şekerini hızla yükselttiğinden hem kilo almanıza hem de kalp-damar hastalıklarından kaynaklanan yaşam kaybını riske atmaktadır.

İşlenmiş Et

Özellikle gelişmiş ülkelerde ölüm nedenlerinin yüzde 26’sı işlenmiş et ürünlerinden kaynaklandığı gözlemlenmektedir. Salam, sucuk, sosis ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinde bulunan koruyucu maddeler ve aşırı tuz insan sağlığını tehdit etmektedir.

İnsan Sağlığı

Kızartılmış ve Hazır Yiyecekler

Kızarmış tavuk, patates kızartması ve hamburger gibi fast food birçokları için suçlu bir zevktir, ancak tehlikeleri de bir o kadar gerçektir. Çok sık tüketim obezite, kalp hastalığı ve diğer çeşitli kronik sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Margarin

Margarin, katkı maddeleri ve doymuş yağlarla doludur. Margarinin doymuş yağ oranı yüksek olduğunda bu da kötü kolesterolü yükseltir ve kalp hastalığını tetikler.

Hazır Çorba ve Bulyon

Hazır çorbaların sık tüketiminde bağırsak florasında bozukluğa neden olduğu ve bununla birlikte de kilo artışına sebebiyet verdiği belirlenmiştir. Hazır çorbalar ise yağ birikimi ile birlikte obezite, karaciğer hasarı, diyabet, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.