Connect with us

Gündem

İstanbul 2024’te Dünya Dişhekimliği Kongresine Ev Sahipliği Yapacak

Published

on

FDI 101. Dişhekimliği Kongresi, 2013 yılında Türk Dişhekimleri Birliği ev sahipliğinde İstanbul’da yapılmış ve 16,197 kişilik rekor katılımla Avrupa’nın son 10 yılda tıp ve dişhekimliği alanındaki en büyük kongresi olmuştu.

Türk Dişhekimleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, FDI Kongresi’nin 2024 yılında İstanbul’da gerçekleşeceği duyuruldu. Açıklamada, FDI Kongre Bayrağı’nın FDI 2023 Kongresi’nin yapıldığı Avustralya/Sidney’de Türk Dişhekimleri Birliği’ne teslim edildiği belirtildi.

Türk Dişhekimleri Birliği, 1986 yılında kurulan ve dişhekimlerini ve dişhekimliği mesleğini temsil eden bir kuruluş olarak bu bayrağı ikinci kez kaldırmaktan gurur duyarken dişhekimleri odaları, dişhekimliği fakülteleri, bilimsel dernekler, dental endüstri temsilcileri ve DİŞSİAD gibi paydaşların desteğini vurguladı.

Kongreye, Avrupa’dan, Balkanlar’dan, Orta Doğu ülkelerinden, ABD’den, Kanada’dan, Rusya’dan, Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan, Çin’den, Fas’tan, Tunus’tan, Cezayir’den, Libya’dan, Mısır’dan ve Türk Cumhuriyetleri’nden katılım olacak. Toplamda 30,000’den fazla katılımcı, 12-15 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul ICC ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde buluşacak.

Bu uluslararası başarıyla gurur duyan Türk Dişhekimleri Birliği, kongreye Türkiye’nin önde gelen yetkililerinin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da katılacağına inanıyor ve FDI 2024 Dünya Dişhekimliği Kongresi’nin hem ülkenin hem de dişhekimliği camiasının gururu olacağını belirtiyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.