Connect with us

Genel

İyilik Sağlık Derneğinden Pakistan Mülteci Kampına Sağlık Taraması

Published

on

İyilik Sağlık Derneği, Haripur’da bulunan mülteci kampı ve yetimhanede sağlık hizmetleri sunacak bir ekip gönderdi. Ekip, yerel kaynaklardan temin ettikleri vitaminler, ağrı kesiciler, mide ilaçları ve göz damlaları ile sağlık taraması yapacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonu çerçevesinde İyilik Sağlık Derneği ekibi, Pakistan’ın Haripur şehrine hareket etti. Ekip, Haripur’da bulunan mülteci kampı ve yetimhanede sağlık taramaları gerçekleştirecek.

Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Eylül tarihine kadar Haripur’daki mülteci kampı ve yetimhanede sağlık hizmetleri sunacak olan ekibe, Dernek Başkanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, başkan yardımcıları Dr. Muhammed Talha Karadoğan ve Abdullah Uçak ile acil tıp uzmanları, eczacılar ve doktorlar katıldı.

Prof. Dr. Mesut Sezikli, İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Haripur Mülteci Kampı’nda ve Haripur Yetimhanesi’nde sağlık taramaları gerçekleştireceğiz. İstanbul Havalimanı’ndan doktorlarımız, eczacılarımız ve sağlık personelimizle birlikte 11 kişilik bir ekip olarak hareket ediyoruz. Başarılı bir çalışma dönemi geçirmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Haripur’a giden dernek üyeleri, birinci basamak sağlık hizmetlerinde kullanılan vitaminler, ağrı kesiciler, mide ilaçları ve göz damlalarını yerel kaynaklardan temin ederek sağlık taramalarını gerçekleştirecekler.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.