Sağlık

Kadınlar Bu 7 Belirtiye Çok Dikkat Etsin! Erkeklere Kıyasla Çok Riskli Gruptalar

Published

on

Kadın, erkek, çocuk ya da yaşlı fark etmeksizin kalp sağlığı herkes için çok önemli. Erkeklerde görülen tipik kalp rahatsızlıklarına kıyasla kadınlarda görülen kalp rahatsızlıkları, farklı semptomlar gösterebilir. Kalp rahatsızlıklarının belirtileri ise günlük hayatta da karşılaşabileceğimizden bir hayli sinsi ilerliyor.

Kadınların yaşadığı rahatsızlıklar hepimizin bildiği üzere erkeklere kıyasla çok daha farklı belirtiler gösteriyor. Çeşitli belirtiler büyük hastalıkların habercisi olurken, kadınların dikkat etmesi gereken 7 unsur bulunuyor. Kalp rahatsızlıklarının habercisi olan bu 7 unsur her yaş grubundan kadında görülebilirken, erken önlem alınması da bir hayli önemli.

Peki bu 7 unsur ne? Hangi belirtiler kadınlarda kalp rahatsızlığının işaretçisi? Kadınların dikkat etmesi gereken 7 belirti ne?

Kadınlarda Kalp Rahatsızlıklarının Habercisi!

Kadınlar, erkeklere kıyasla tipik olarak kalp krizi semptomlarını daha farklı yaşayabilirler. Özellikle göğüs ağrısı, göğüs rahatsızlıkları, nefes darlığı, bulantı, kusma, sırt ve çene ağrısı, normalden fazla yorgunluk belirtileri, kalp rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Kadınlarda kalp rahatsızlığını tetikleyen risk faktörleri arasında yüksek kolesterol, kalp hastalığı, obezite, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı ve ailenin kalp hastalığı geçmişi yer alır. Bu faktörler nedeniyle kalp rahatsızlığı yaşayabilecek olan kadınların yaşadığı belirtiler, farklı hastalıklarda da sık görülen belirtiler olmaları nedeniyle yanlış yorumlanabilir. Bu da tedaviyi etkileyen faktörler arasındadır. Kadınların bu semptomları fark etmelerinin ardından hemen doktora başvurması ve tıbbi yardım alması en doğru seçenek olacaktır.

Kadınlarda Kalp Rahatsızlıkları Nasıl Önlenir?

Kalp krizi ve çeşitli kalp rahatsızlıklarını önleyebilmek için fiziksel aktivite şarttır. Sağlık uzmanlarının da önerdiği üzere kadınlar, haftada en az 150 dakika kadar orta yoğunlukta egzersiz yaparak kalp rahatsızlıklarına karşı korunabilirler.

Egzersizin yanı sıra sağlıklı ve metabolizmaya uygun bir diyet yapmak da kalp sağlığında hayati rol oynar. Meyve, sebze, tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar kalp rahatsızlıklarından uzak durabilmek adına çok önemlidir. Ayrıca, doymuş yağ, şeker ve tuz gibi ürünlerden de uzak durulmalıdır.

Hayati anlamda sağlık rakamlarını bilmek de bir hayli önemlidir. Kolesterol seviyesi, kan şekeri seviyesi, vücut kitle endeksi ve vücut kitle endeksi gibi rakamlar doktor kontrolünde ölçülmeli ve çıkan sonuçlara göre tavsiye alınmalıdır.

Tüm fiziki şartlar dışında stres de kalp sağlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden meditasyon, yoga ve çeşitli hobiler stresi azaltacağından kalp sağlığı için de faydalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version