Connect with us

Genel

Kadınların Adet Dönemindeki Atıştırmalık İsteğinin Ardındaki Bilimsel Sebep

Published

on

Almanya’nın önde gelen üniversitelerinden biri olan Tuebingen Üniversitesi’nden gelen son bilimsel bulgular, kadınların adet dönemlerinde neden çikolata ve cips gibi abur cubur yiyeceklere yönelik isteklerinin arttığını açıklıyor. Araştırmacılar, bu isteğin temel nedeninin kadınların beyinlerindeki insülin seviyelerinde meydana gelen belirli bir değişiklik olduğunu keşfettiler.

15 kadın katılımcının beyni üzerinde yapılan MRI taramalarıyla elde edilen sonuçlar, Nature Metabolism dergisinde yayınlandı. Araştırmacılar, kadınların adet öncesi döneminde, yani yumurtlamanın ardından, hipotalamus bölgesinin insülin hormonuna daha az tepki verdiğini tespit etti. İnsülin, genellikle kan şekerini düzenlemesiyle tanınırken, bu çalışma insülinin beyne ulaştığında kadınların atıştırmalıklara daha yatkın hale geldiği yeni bir bakış açısı sunuyor.

Profesör Martin Heni, bu bulgunun kadınların adet öncesi dönemde artan iştahlarını ve sağlıksız yiyeceklere olan isteklerini açıklamada önemli bir adım olduğunu belirtti. Heni, “Beyindeki insülin hakkında vücutta olduğu kadar fazla araştırma yok. Bu araştırma, adet döngüsünün belirli bir noktasında insülinin kadınlar üzerinde daha az etkiye sahip olduğunun ilk kanıtıdır. Bunun kadınlarda adet öncesinde görülen açlık ve iştahı açıklamaya yardımcı olabileceği düşünüyoruz” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.