Connect with us

Genel

Kaiser’in Çalışanları Greve Gitti

Published

on

Kaiser Permanente Sendikaları Koalisyonu temsilcileri, gerçekleştirilen toplantıda Kaiser yönetimiyle anlaşma sağlayamadı.

ABD genelinde yüzlerce şubesi bulunan Kaiser, hemşireler, acil servis teknisyenleri, solunum terapistleri gibi 75 binden fazla çalışanın katıldığı bir iş bırakma eylemi başlattı. Bu eylem 7 Ekim’e kadar devam edecek.

Kaiser Permanente Sendikaları Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, bu iş bırakma eyleminin ABD tarihinde sağlık sektöründeki en büyük grev olduğu vurgulandı.

“Kâr amacı gütmeyen vakıf” statüsündeki sağlık kuruluşunun personeli, artan yaşam maliyetleri karşısında daha yüksek maaşlar ve personel sayısının artırılması gibi temel haklarını uzun bir süredir dile getiriyor.

Washington, California, Virginia, Oregon ve Colorado gibi eyaletleri içine alan iş bırakma eylemi, yaklaşık 13 milyon hasta kapasitesine sahip olan Kaiser’i, sendika yetkilileri ile görüşmeye ikna etmeyi amaçlıyor.

ABD’de aynı zamanda Birleşik Otomotiv İşçileri sendikasına üye 25 binden fazla işçinin Ford Motor, General Motors ve Stellantis’e karşı grevi devam ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.