Sağlık

Kalıcı Oje Uygulamaları Sağlığı Tehlikeye Sokuyor

Published

on

İstanbul Şafak Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Marziyeh Javadpour, son zamanlarda yaygınlaşan kalıcı oje trendiyle ilgili bilinmesi gereken gerçeklere dikkat çekti.

Uzman Dr. Javadpour kalıcı oje uygulaması ile ilgili şu sözleri dile getirdi: “Kalıcı oje, gün geçtikçe daha fazla tercih edilen kozmetik uygulamalardan biri haline geldi. Hızlı kuruması, uzun süre dayanması, tırnak kırılmasını engellemesi ve ellerin bakımlı görünmesi gibi nedenlerle birçok gelişmiş ülkede popüler bir tırnak bakım seçeneği haline geldi. Ülkemizde ve dünya genelinde kalıcı oje uygulaması yapılan merkezlerin sayısında artış gözlemleniyordedi.

Tırnakları Zayıflatabilir

Uzman Dr. Javadpour, normal oje ile karşılaştırıldığında kalıcı oje yönteminde farklı bir uygulama ve formülasyonun kullanıldığını belirtirken bu yöntemde ultraviyole (UV) ışıklarından faydalanıldığını ifade ederek şunları dile getirdi:

“Kalıcı oje, tırnaklarda uzun süreli düzgün ve çekici bir görünüm sağlıyor. Bu özellikle özel etkinlikler ve seyahat gibi durumlarda pratiklik sağlayabilir. Ayrıca temas kaynaklı hızlı soyulma veya çizilme gibi sorunları azaltabilir.”

Uzman Dr. Javadpour, Doğru uygulama ve uygun çıkarma işleminin önemini vurgulayarak aksi takdirde tırnakların zarar görebileceğini belirterek “kalıcı ojenin kazınarak çıkarılması, tırnak plağına zarar verebilir ve uzun süre tırnak yüzeyinde kalması tırnakları zayıflatabilir” dedi. Ayrıca şunları ekledi: “Uygulamadan önce tırnakların doğru hazırlanması ve düzenli olarak yenilemeye ara verilmesi, olası zararları azaltabilir. Sağlıklı tırnak bakımı ve sık kullanım aralıkları, tırnak hasarını en aza indirme konusunda yardımcı olacaktır.”

Hücresel Hasarlara Yol Açabilir

Uzm. Dr. Javadpour, kalıcı oje işlemi sırasında, ultraviyole veya led ışıklardan faydalandığını söyleyerek “Oje materyallerinin sertleşmesini sağlayan bu ışınlar ojenin kalıcılığını ve dayanıklılığını arttırıyor. Bu işlemde tepki alan noktalarından biri bu kurutma işlemi sırasında kullanılan ultraviyole lambasıdır. Ultraviyole ışınların hücresel hasara yol açabileceğini ve yaşlanmayı hızlandıran etkileri olabilir. Uzun süre kalıcı oje yaptıran kişilerin sağlığını olumsuz etkileyebilir” dedi.

Uzman Dr. Javadpour, jel ojelerin içeriğinin geleneksel ojelerden farklı olduğunu belirterek “Bu ojelerde bulunan renklendirici maddeler, kontakt dermatit veya kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir” şeklinde konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version