Connect with us

Magazin

Kanserle Mücadele Eden Tanyeli Türk Sağlık Sistemi Hakkında Açıklama Yaptı

Published

on

Geçtiğimiz haziranda pankreas kanseri teşhisi konan ve tedavisi hala devam eden Tanyeli, abisinden gelen haberle sarsıldı. Ünlü sanatçının abisi, uzun süredir süregelen kanserle mücadelesini kaybetmişti.

‘’ Bir Melekti’’

Asıl adı Öznur Kral olan Tanyeli, ölüm haberini Instagram hesabından paylaşarak duygularını dile getirmişti.

“Kanser, ailemizi ikinci kez vurdu. Annemizin ardından, bugün 54 yaşındaki ağabeyim kansere yenik düştü. Aylardır zorlu mücadele içinde olan ve her yerini saran kanser, sevgili ağabeyimizi bizden aldı. O, bir melek gibiydi; iyi bir insan, eşsiz bir hikâye. Abim, sayfaları dolduracak kadar fazla acı ve deneyimle dolu bir hayat yaşadı. Hayatın sert derslerine rağmen her zaman naif bir ruha sahipti. Biz çocukken bize siper olan, kahraman abimizdi. Ruhu şimdi özgür. Ağabeyimizin kaybı derin bir üzüntüye neden oldu. Dualarımız, onun için yükseliyor. Mekânı cennet bahçeleri olsun. Onu her zaman sevecek ve özleyeceğiz. Hoşça kal, sevgili ağabeyim.”

‘’Şifa Bekleyen Hastalara Moral Olsun Diye Yürüdüm’’

Ünlü dans sanatçısı, pankreas kanseri ile mücadele ederken kanser farkındalığı için etkileyici bir adım attı. Milano defilesinden sonra Paris Fashion Week’teki defilesinde podyuma çıktı. Tanyeli, “Bu zorlu süreçte annemi ve ardından 54 yaşındaki ağabeyimi kanser nedeniyle kaybettim. Bu büyük kayıpların ardından, tüm gücümü toplayarak sevgili annem, sevgili ağabeyim ve tüm kanser hastaları için podyuma çıktım. Paris Fashion Week’ten tüm dünyaya seslenmek istedim” dedi. Tanyeli, “Bu hastalıktan daha fazla insan ölmesin, benim gibi bu hastalıkla savaşan tüm hastalara moral olması için yürüdüm” dedi. Tedavi sürecinin tamamlanması ve iyileşmesi halinde, kanser hastalarına yardım etmek amacıyla bir dernek kurma planları olduğunu ifade etti.

‘’İyi Olmaya Çalışıyorum’’

Tanyeli, “İyi olmaya çalışıyorum. Hem abim ve bütün kanserli kardeşlerim için. Paris ve dünya medyasında daha adil bir şekilde kanser ilaçlarının dağıtılmasını talep ettiği ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Sesimi duyurabildiğim ve tüm kanser hastalarını temsil edebildiğim her yerde olacağım. Allah’ın izniyle sağlığım el verdiği sürece” dedi.

‘’Allah Razı Olsun’’

Tanyeli’nin Türkiye’deki sağlık sistemi hakkındaki olumlu görüşleri ve teşekkürleri şu şekilde ifade etti: “Bizler çok şanslıyız Türkiye’de. Biliyorsunuz yurt dışında yaşıyorum uzun yıllardır. Birçok ülkede yaşadım, Brezilya, Amerika gibi. Şimdi Avustralya’da yaşıyorum. Türkiye’de sağlık sistemimiz gerçekten çok iyi. İlk başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere yüce devletimizden Allah razı olsun. Tanyeli, kanserle ilgili tedavi sürecinin birçoğunun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılandığını belirtti. Ayrıca bütün ailesini kanserden kaybettikten sonra kanserle mücadelede bir öncü olma misyonunu üstlenmeyi düşündüğünü dile getirdi. İnşallah bu misyonunu başarıyla tamamlayabilir.

Konuşmakta Zorlandı

Tanyeli, gözyaşlarına hâkim olamayarak ve konuşmakta güçlük çekerek, röportajı şu sözlerle yarıda bıraktı: “Konuşmasam olur mu? Abimi sadece 2 gün önce kaybettim ve bu gerçekten çok zor bir durum. Şimdi podyuma çıkmam gerekiyor ve yüzümün dağılmaması önemli. Zorlu bir süreçten geçiyorum ve güçlü kalmam gerekiyor. Lütfen anlayış gösterin ve özür dilerim.”

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.