Connect with us

Ekonomi

Kasım Ayı Aile Destek Ödemesi Yattı! Bakanlık Kişi Başı Yatan Tutarı Açıkladı

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen 5000 TL emekli ikramiye hesaplara yatmaya başladı. Kasım ayında böylelikle emeklilere 5000 TL’lik ödeme yapılırken, dar gelirliler için de aile destek ödemesi yatırıldı. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla birlikte hesaplara yatırılan Aile Destek Programı ödemelerinin tarihi araştırmalara konu olurken, bakanlık sosyal medya hesabından açıklamayı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Resmi Gazete yayımlanarak uzatıldığı duyurulan Aile Destek Programı, Kasım ayında da hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Daha önce Aile Destek Programı kapsamına alınan elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği de önceki aylarda olduğu gibi aile destek ödemesiyle birlikte hesaplara aktarıldı. Peki kaç TL Aile Destek Programı ödemesi yapıldı? Kişi başına ne kadar aile destek ödemesi verildi?

Kasım 2023 Aile Destek Ödemesi Yattı!

Kasım ayında yatırılacak olan Aile Destek Programı ödemeleri 10 Kasım’da hesaplara aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi X hesabından yapılan paylaşımla Kasım ayında Aile Destek Programı ödemelerinin hak sahiplerine yatırıldığı duyuruldu. Program kapsamında bulunan çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de aile destek ödemesiyle birlikte hesaplara yatırıldı.

Kaç TL Aile Destek Programı Ödemesi Yapıldı?

Her ay yatırılan düzenli destekler arasında yer alan Aile Destek Programı, 10 Kasım itibarıyla hesaplara aktarıldı. Sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, programın başlamasından bu yana toplamda 56.3 milyar liralık ödeme yapıldığına dikkat çekti. Kasım ayında vatandaşlara 4.1 milyar liralık ödeme yapıldığı bildirilirken, ödemeler hanedeki kişi ve kişi başına düşen gelir miktarlarına göre şöyle oldu:

  • Aile destek ödemesi: Hanede kişi başına düşen gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında
  • Çocuk bileşeni desteği: Hanedeki çocuk sayısına ve gelire göre 350 TL ile 650 TL arasında
  • Elektrik tüketim desteği: Hanedeki kişi sayısına göre belli bir gelirin altında kalanlara 130 TL ile 260 TL

Elektrik tüketim desteği her ay PTT’de fatura karşılığı kullandırılıyor. Yani, faturası ile PTT’ye giden hak sahipleri, faturasını ödeyerek destekten faydalanabiliyor. 

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.