Connect with us

Genel

Kelkit Devlet Hastanesi’nden Rekor Organ Bağışı

Published

on

Kelkit Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Esra Aydemir, yıl boyunca sürecek etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Aydemir, Kelkit halkına yönelik düzenlenen organ bağışı farkındalık eğitimlerinin büyük ilgi gördüğünü ve 150 civarında bağış toplandığını ifade etti.

Aydemir, elde edilen bu yüksek bağış sayısının, Kelkit halkının duyarlılığına işaret ederek teşekkürlerini iletti. “Türkiye genelinde 32 binden fazla insan, organ bağışıyla hayata tutunma umuduyla bekliyor” diyen Aydemir, 3-9 Kasım organ bağış haftası boyunca Türkiye genelinde bilinçlendirme faaliyetlerinin yapıldığını söyledi.

Kelkit Devlet Hastanesi olarak çeşitli eğitim ve farkındalık faaliyetleri düzenlediklerini belirten Aydemir, bağışlanan her organın bir hayata dokunmak ve organ yetmezliğiyle mücadele edenlere umut olmak anlamına geldiğini vurguladı.

Kaymakam Algın ise “Bugün sizin yarın bir yakınınızın organa ihtiyacı olabilir. Dolayısıyla şu anda bağışladığınız organlar aslında sizin geleceğinize yaptığınız yatırımlardır. Siz bağışlarsanız birileri de size bağışlayacaktır. Bağışladığınız organlarınız bir gün birine hayat bahşedecektir”

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.