Sağlık

Kimlikteki Yaşınızla Farklı Olabilir! Bu Testle Biyolojik Yaşınızı Hemen Öğrenin

Published

on

Kimliğimizdeki yaşımızla hem hissettiğimiz hem de vücudumuzun yaşı birbirinden farklı olabilir. Bazen tükettiklerimiz, vücudumuza iyi bakmamamız, düzensiz beslenme, hareketsizlik ve benzeri birçok faktör, yaşımıza rağmen aslında daha yaşlı bir biyolojiye sahip olmamıza neden olabilir. Peki, biyolojik yaşımızı nasıl öğreniriz?

Biyolojik yaşımızı öğrenmek için uygulayabileceğimiz son derece basit bir test var! Hemen herkesin evde uygulayabileceği bu test, biyolojik yaşınızı belirlediği gibi, denge kabiliyetinizi de ölçüyor. Peki, biyolojik yaşımızı gösteren bu test nasıl yapılıyor?

Önce Hazırlık!

Biyolojik yaşınızı öğrenmek için yapabileceğiniz bu “statik denge testi” son derece basit ve güvenli bir testtir. Teste başlamak için öncelikle sert bir zeminin üzerinde durmanız gerekiyor. Sert zemin üzerinde tek ayağınızı kaldırarak ve gözlerinizi kapatarak yapacağınız bu testte, sağlak ya da solak olmanız da önemli. Solak olanlar sağ ayağının sağlak olanlar da sol ayağının üzerinde durmalı. Test ayakkabısız bir şekilde yapılması gerektiğinden, evinizde yapmanız en sağlıklısı olacaktır.

Biyolojik Yaşı Gösteren Test Nasıl Yapılır?

Yukarıda saydığımız tüm gereklilikleri sağladıktan sonra, tek ayak üzerinde gözlerinizi kapatın. Bir ayağınızı yerden 6-7 cm kadar kaldırmalı, dizinizi de 40-45 dereceye kadar bükmeniz gerekiyor. Test boyunca gözlerinizi açmayıp ayaklarınızı hareket ettirmemeniz son derece önemli.

Testte gözlerinizi açmak zorunda kalmadan ve düşmeden önce ne kadar süre kaldığınızı hesaplayın. Test başlarken bir kronometre açarak da ne kadar süre tek ayak üzerinde gözleri kapalı bir şekilde kaldığınızı öğrenebilirsiniz. Testi 3 kez tekrarlayarak ortalamasını almanız en sağlıklı sonucu verecektir.

Biyolojik Yaşı Gösteren Testin Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Testi tam 3 kez yaptıktan sonra, çıkan saniye ile birlikte ortalamasını hesaplayın. Çıkan ortalamalara göre sonuçlarınız şöyle olacak:

  • Ortalama 4 saniye durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 70
  • Ortalama 5 saniye durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 65
  • Ortalama 7 saniye durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 60
  • Ortalama 8 saniye durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 55
  • Ortalama 9 saniye durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 50
  • Ortalama 12 saniye durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 45
  • Ortalama 16 saniye ve üzerinde durabiliyorsanız, biyolojik yaşınız yaklaşık 40 veya daha düşük

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version