Connect with us

Gündem

Kimya Mezunu Öğretim Üyesi İlanına Tıp Camiasından Tepki

Published

on

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan ilanında, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Farmakoloji Ana Bilim Dalı için açılan öğretim üyesi kadrosunda “Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak; sentetik ve doğal ilaç etken maddelerinin, DNA ve Proteinlerle etkileşiminin in vitro ve in siliko belirlenmesi konularında çalışmaları bulunmak.” şartı belirtilmişti.

Kahramanmaraş Tabip Odası, yazılı bir açıklama yaparak bu şartın tıp eğitimine uygun olmadığını savundu. Tabip Odası, tıp eğitiminin kalitesini vurgulayarak, “İyi eğitim ancak konusunda yeterli ve yetkin öğretim üyeleri tarafından verilebilir. Tıp eğitimin doğası gereği Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin hekim olması gerektiğini” belirtti.

Açıklamada, tıp fakültelerine öğretim üyeleri alımında liyakate önem verilmesi gerektiği ifade edilerek, “Tıbbi bir çalışma yapmamış kişilerin tıp fakültelerinde ders verecek öğretim üyesi kadrosuna atanmaları bilimsel ve tıbbi açıdan doğru değildir. Bugün yapılacak hataların acısını ülkemiz tıp öğretimi kalitesinde düşme ve sağlık sistemimizin kötüye gitmesi olarak ödeyecektir.” denildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin alım ilanının bu şekliyle tıp eğitimine katkı sağlamaktan uzak olduğunu düşünen Tabip Odası, haberde dile getirdiği endişeleri kamuoyu ile paylaştı.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.