Sağlık

Kışın Her Gün Bir Tatlı Kaşığı Balla Karıştırıp Tüketin! Yarattığı Etkiye İnanamayacaksınız

Published

on

İnsanlar için en faydalı ve besleyici besinlerden biri olan arı ürünleri, hemen her yaşta tüketilmesi gereken bir üründür. Arı sütü, polen, bal, petek bal ve propolis gibi birçok arı ürünü, vücuda son derece faydalıdır. Her dönem tüketilebilecek olan arı ürünlerinden polen, özellikle çocuklarınız için adeta vitamin ve mineral deposudur. Bu nedenle de hem yetişkin hem de çocuklar için son derece faydalıdır.

Kış mevsiminin gelişiyle birlikte hastalıklara karşı savaşımız da başladı. Kışın yakalanabileceğimiz çeşitli hastalıklara karşı savunmamızda büyük önemi olan vitamin ve mineraller her dönem tüketilmesi gereken içeriklerdir. Çünkü vücutta depolanamazlar ve bu yüzden düzenli olarak besinlerden alınmalıdır. Meyve ve sebzeler, çeşitli hayvansal ürünler ise bunun en önemli kaynaklarıdır.

Tüm bu hastalıklara karşı savaşta arı ürünleri, özellikle tüketilmesi gereken ürünlerdir. Alerjisi olmayanların her gün mutlaka tüketmesi gereken arı ürünleri, çocuklar için de harika bir vitamin deposu. Peki, arı poleni nedir? Arı poleninin faydaları nelerdir? Arı poleni nasıl kullanılır?

Arı Poleni Nedir? Arı Poleninin Faydaları Nelerdir?

Arı poleni, vücuda oldukça faydalı bir hayvansal besindir. Çok fazla aktif bileşen içerdiğinden, insanlar için oldukça besleyicidir. İçerisinde yağ, protein, karbonhidrat, mineral, çeşitli antioksidanlar, enzimler ve vitaminler bulunur. Tüm bu içerikler toplandığı mevsim ve bitkilere göre de değişiklik gösterse de temelde aynıdır.

Son derece güvenilir bir besin olan arı poleni, diyet programlarında da sık sık kullanılmaktadır. Sağlıklı yaşamak isteyenler için oldukça iyi bir seçenektir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücutta serbest dolaşan radikalleri yok eder. Ayrıca kronik hastalıklara yakalanma riskini de azaltır.

Fosfor ve demir gibi çeşitli minerallerin emilimini arttıran arı poleni metabolizmayı da hızlandırır. Düzenli olarak arı poleni tüketimi, kolesterolün düşmesini sağlar. Bu sayede de kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

Kadınlar için özellikle menopoz belirtilerinin azalmasına yardımcı olan arı poleni, karaciğeri toksik maddelerden arındırarak organın daha işlevsel çalışmasını sağlar. Pek çok kanser riskini de azaltan arı poleni, vücutta iltihap oluşumunu engelleyerek yaraların hızlı onarılmasına destek sunar. Ayrıca yaların enfeksiyon kapmasını engelleyerek, bağışıklığı güçlendirir. Bakterileri öldürerek hastalığa yakalanma riskini azaltır.

Arı Poleni Nasıl Tüketilmelidir?

Besin değeri son derece yüksek olan arı poleni, çocukların beslenmesinde mutlaka tüketmesi gerektiği besinlerdendir. Gelişme çağındaki çocuklar mutlaka günde 1 tatlı kaşığı polen tüketmelidir. Bal ile karıştırılarak tüketimi çok daha kolay olacaktır. Ayrıca yine bal ile karıştırarak ekmeğe sürmek de çocuklara poleni sevdirmek için farklı bir seçenek olacaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version