Connect with us

Ekonomi

Maaşını O Tarihte Alan Emekliye Bugün 5000 TL İkramiye Yatacak!

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeli kararda, emeklilere 5000 TL ikramiye ödeneceği duyuruldu. Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel olarak verilen ikramiyelerin ödemeleri geçtiğimiz gün başlarken, ödemelerin artık yarın tamamlanacağı öğrenildi.

Emeklilere Kasım ayında can suyu olan ikramiye ödemeleri 11 Kasım Cumartesi itibarıyla başladı. Emeklilerin hesaplarına aktarılan ve bir defaya mahsus olarak verilen ikramiye ödemelerine start verilirken, ödemelerin neye göre yatacağı merak konusu oldu. Bir önceki haberimizde Cumartesi başlayan ödemeleri sizlere bildirirken, bugün hangi emeklilere ikramiye yatacağını araştırdık. İşte Kasım ayında bir defaya mahsus verilen 5000 TL emekli ikramiyesi ve ödeme tarihi…

5000 TL Emekli İkramiyesi Hesaplara Yatmaya Başladı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim ayındaki Kabine Toplantısı sonrasında açıkladığı 5000 TL emekli ikramiyesi, Cumartesi günü itibarıyla hesaplara aktarılmaya başlandı. Ödemelerin hesaplara aktarılmasıyla birlikte ödeme almayanlar tarihleri merak ederken takvim açıklandı. Açıklanan takvime göre ödemelerin yatacağı tarihler şöyle belirlendi:

  • 11 Kasım Cumartesi günü: Her ayın 17-18-19’unda maaş alan SSK emeklileri
  • 12 Kasım Pazar günü: Her ayın 20-21-22’sinde maaş alan SSK emeklileri
  • 13 Kasım Pazartesi günü: Her ayın 23-24-25-26’sında maaş alan SSK emeklileri
  • 14 Kasım Salı günü: Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklileri

Yukarıda da belirtilen takvimden hareketle, bugün her ayın 23, 24, 25 ve 26’sında maaş alan SSK emeklilerine 5000 TL ikramiye yatıyor olacak.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara da İkramiye Yatacak! 

Bir diğer yandan sadece çalışmayan emekliler değil, aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlara da ikramiye yatırılacak. Dul ve yetim aylığı alanlar, 5000 TL yerine maaşlarındaki hisse yüzdesine göre emekli maaşı alacaklar. Bu kapsamda yüzde 75 payla maaş alanlara 3750 TL ikramiye, yüzde 50 payla maaş alanlara 2500 TL ikramiye ve yüzde 25 pay alan yetimlere de 1250 TL ikramiye yatırılıyor olacak.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.