Connect with us

Sağlık Personeli

Mobbing ve Taciz Mağduru Sağlıkçı Kadın İntihar Girişiminde Bulundu

Published

on

Canan Ö., 2019 yılından bu yana hastanede çalıştığını ve bu süreçte sürekli şiddet, mobbing ve tacize maruz kaldığını ifade etti. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve mobbingin son bulmasını isteyen Canan Ö., yetkililerden yardım talep ediyor.

21 Ağustos 2023 tarihinde, Canan Ö., hastanenin en üst katına çıkarak kendisini aşağı atmaya teşebbüs etti. Ancak hastane çalışanları, genç kadını ikna etmek için çaba harcadı. Canan Ö. intihara teşebbüs ettiği sırada, çalışanlar tarafından yakalandı.

Ancak olayın ardından, hastane yönetiminin bu intihar girişimini örtbas ettiği ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmediği iddia edildi. Canan Ö., yaşadığı zorbalığı sona erdirmek amacıyla intihar girişiminde bulunmuş olsa da hastane yönetimi tarafından psikoloji servisine gönderildi ve sakinleştirici tedavisi uygulandı.

Canan Ö.’nün yaşadığı travma öncesinde hastane içindeki gelişmeler de dikkat çekti. Canan Ö., görev yerinin bilgi ve belgesi olmadan düzenli olarak değiştirildiğini ve hastane müdürü tarafından usulsüz görevlendirmelerin yapıldığını iddia etti. Ayrıca, Covid-19 bölümünde çalışırken hastalandığı ve rapor kullandığı sırada hastane müdürünün kendisini başka bir hastaneye göndermek istediği ve bu değişikliği kabul etmezse kendisine sözlü tacizde bulunduğu belirtildi.

Hastane müdürü Salih Y. ve müdür yardımcısı Mustafa G.’nin, Canan Ö.’nün odasına gelerek baskı kurdukları ve sözlü tacizde bulundukları da iddia ediliyor. Bu tacizlerin mescitte ve tuvalette dahi devam ettiği ifade edildi.

İntihar girişimi öncesinde yaşananlar nedeniyle Psikiyatrist Dr. Neşe Koçuk’un, Canan Ö.’ye kaygı ve anksiyete bozukluğu teşhisi koyarak ilaç tedavisi başlattığı öğrenildi.

Canan Ö.’nün suç duyurusu sonrasında alınan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca alınan tedbir kararında, şiddet uygulayan kişilerin cezalandırılacağı belirtiliyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.