Connect with us

Ekonomi

O Tarihte Film Kopacak! Piyasa Uzmanından 3000 Liralık Gram Altın Tahmini

Published

on

Çıkan savaş ve ekonomik krizlerin ortasında vatandaşlar, her dönem güvenli liman olarak bilinen altın yatırımlarına yönelmeye devam ediyor. Son bir yıllık süreçte bir kez daha önemini ve konumunun sağlamlığını gösteren altın, ekonomistlerin de radarında yer alıyor. Dolar ve euro kurlarında devam eden hızlı yükselişe kıyasla altın, hala yüz binlerce yatırımcının odağındaki yatırım ürünü olarak öne çıkıyor.

Yatırımcıların her dönem güvenle yatırım yaptığı altın fiyatları piyasanın yakından takip ettiği araçlar arasında yer alıyor. Ekonomistlerin merakla takip ettiği altın fiyatlarıyla ilgili araştırmalar hız kazanırken, iktisatçı ve ekonomist Hatice Kolçak, gram altın hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı. Peki ekonomist Kolçak altın hakkında neler söyledi? Gram altında fiyat beklentisi ne?

Gram Altın İçin Alım Fırsatı

Gram altın değerlendirmesi yapan Hatice Kolçak, altında iki önemli tarihe dikkat çekti. 14 Kasım Salı günü açıklanan enflasyon ve 15 Kasım Çarşamba günü açıklanan üretici fiyat endeksinin (ÜFE) dikkat çeken Kolçak, altın için alım fırsatının geldiğini kaydetti. Gram altında fiyat tahmini de yapan uzman isim, aynı zamanda ons altın analizini de paylaştı.

Gram Altın Fiyatı O Tarihlerde 3000 TL!

2024 yılına dair çeşitli tahminlerini dile getiren ekonomist Hatice Kolçak, 2.800 TL’lik rakamın öne çıktığını söyledi. Şu anda 1800 lira civarında seyreden gram altının 2024’ün ilk yarısında 2.500 TL’ye kadar yükseleceğini kaydeden Hatice Kolçak, 2024’ün ikinci yarısında da 3000 TL’lik rakamların görülebileceğini söyledi.

Şu anda küresel çapta devam eden çatışmalara dikkat çeken uzman isim, İsrail ve Filistin arasındaki savaşın altın fiyatlarını tetiklediğini söyledi. Bu nedenle 2024 yılında altın yatırımların daha da değer kazanacağına dikkat çeken Kolçak, ons altın yorumunu da aktardı.

Ons altın hakkındaki görüşlerini paylaşan Kolçak, 1937 dolarlık seviye korunduğu sürece olumlu trendin devam edeceğini kaydetti. Ayrıca, 2000 dolarlık seviyenin geçilmesi gerektiğini de ekleyerek yorumlarını bitirdi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.