Connect with us

Gündem

Pakistan’da Kırmızı Göz Hastalığı Vakaları Artıyor

Published

on

Pencap eyaletinde, Eylül ayının şu ana kadarında bulaşıcı “kırmızı göz” (konjonktivit) hastalığına yakalananların sayısı, 86,133’e yükseldi. Dawn gazetesine göre ülkenin çeşitli eyaletlerinde bu hastalığa yakalananların sayısı artmaya devam ediyor.

Pencap Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre Eylül ayında bulaşıcı göz iltihabı hastalığına yakalananların sayısı şu ana kadar 86,133 oldu. Son bir haftada ise Pencap’ta 40,000’den fazla vaka rapor edildi.

Pencap eyaleti geçici hükümet Başbakanı Muhsin Raza Nakvi, söz konusu hastalık nedeniyle özel ve devlet okullarında eğitime ara verildiğini belirtti. Ayrıca Hayber Pahtunhva eyaletinde de “kırmızı göz” hastalığına yakalananların sayısı 16 olarak açıklandı.

Sağlık uzmanları, “kırmızı göz” hastalığının fabrika, çarşı, pazar ve plazalar gibi yoğun nüfuslu şehirlerde hızla yayıldığı uyarısında bulundu. Her yıl artan vakaların bu yıl daha yoğun olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlardan önlemlere uymalarını istedi.

“Kırmızı göz” hastalığına yakalananlara, siyah gözlük takmalarını tavsiye eden uzmanlar, bu kişilerin yataklarını ve kullandıkları eşyaları ayırmaları gerektiğini vurguladı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.