Connect with us

Sağlık

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19 Ve Eris Varyantı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Published

on

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre, dünya genelinde etkili olan Eris varyantı Türkiye’de de 9 kişide tespit edildi. Bu gelişme üzerine Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye’de Kovid-19 salgınının dünya genelindeki dalgalarla paralel bir seyir izlediğini belirtti. Ayrıca grip sezonunun henüz başlamadığını hatırlatarak viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının hala Kovid-19 gibi ele alındığını ifade etti.

Yeni varyantın neden olacağı olası kapanma veya maske zorunluluğuyla ilgili olarak Prof. Dr. Yavuz, şu anda böyle bir durumun gündemde olmadığını vurguladı. Ancak Kovid-19’un hala riskli gruplar için ölümcül olabileceğini hatırlattı ve grip nedeniyle yaşanan ölüm sayısının hala Kovid-19’a kıyasla 2-3 kat daha fazla olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Yavuz, “Kovid-19 hala mevsimsel bir hastalık olmaktan uzak. Dünya Sağlık Örgütü de aynı görüşte. Yılda 2-3 kez mevsimlerle bağlantılı olmayan dalgalarla karşı karşıyayız. Eris varyantı, şu ana kadar Omicron’dan daha ağır bir hastalık yapma eğiliminde değil. Ancak aşı bağışıklığı ve geçirilen enfeksiyon bağışıklığında bir zayıflama olduğunu görüyoruz, bu da semptomatik hastalık geçirme riskini artırıyor” dedi.

Prof. Dr. Yavuz ayrıca hastanelerde maske takılmasının önerilmesinin, toplumda enfeksiyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Ancak yeni bir kapanma veya maske zorunluluğu gibi genel önlemlerin gündemde olmadığını da net bir şekilde açıkladı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.