Connect with us

Sağlık

Saçlarınız Çok Sık Dökülüyorsa Dikkat! Bu Hastalıkların Habercisi Olabilir

Published

on

Saç Dökülmesi

Dermatoloji Uzmanı Doktor Mehmet Uzun saç dökülmesi ve tedavisi hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu. Saç dökülmesinin altında yatan sebeplere değinen Uzun, sağlıklı bir saç derisinde yaklaşık 100 bin adet saç yer aldığını bunun erişkinlerde yıkanma ile birlikte taramaya bağlı olarak günde ortalama 100 ile 150 adet saç teli dökülmesinin normal olabileceğini belirtti.

Saç dökülmesinin altında yatan nedenler hormonal ve besinsel unsurlar, kimyasal madde maruziyeti, genetik faktörler, sistemik hastalıklar, kıl gelişimindeki anormallikler, ilaçlar, psikolojik stres ve saçlı deri hastalıkları sebebiyle yaşanmaktadır. Sağlıklı bir bireyde saç dökülmeleri iki aya kadar devam edebilmekte yılda üç defa tekrarlanan saç dökülme süresinin 2 ayı aşması ise önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir.

Saç derisinde kepek, kabuk ve kaşıntıyla giden döküntüler genellikle egzema veya sedef hastalığına, demir para büyüklüğünde parça parça dökülmelerde ise saçkıran ya da mantar hastalığını gösterebilmektedir.

Saç Dökülmesi

Farklı boyutlarda saç dökülmeleri mevcut ise ve kişinin elleri sıklıkla saçlarına gidiyorsa, bu durum strese bağlı yolma bozukluklarının belirtisidir. Saç derisinde, baş ağrısı yapacak derecede, kabuklu yaralar var ise bu durumda kalıcı saç dökülmesi yapan liken gibi daha ciddi hastalıkların habercisidir.

Vitamin eksiklikleri, tiroid hastalığı ya da vücudumuzu etkileyen başka bir hastalıkta da genel saç dökülmesine sebebiyet verebilmektedir. Özellikle erkeklerde aile öyküsünde saç dökülme sorunu var ise, saçın önlerinde açılma ile başlayan erkek tipi dökülme olabilmektedir.

Saç dökülmesi yaşayan kişilerde öncelikle muayene ardından tahlil yapılarak tedavi şeması her hastaya özel bir biçimde oluşturularak tedavi edilmelidir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.