Connect with us

Sağlık

Sağlığımızı Tehdit Eden Gıdalar

Published

on

Uzmanlar, bu gıdaların kalp damar sağlığını, bilişsel fonksiyonları ve daha pek çok organı olumsuz etkileyebileceğini söylüyorlar.

Şekerli Yoğurtlar: Yoğurt genel olarak sağlıklı bir besin olarak kabul edilir. Ancak meyveli diye satılan şekerli yoğurtlar oldukça sağlıksızdır. İçerdikleri şeker, vücuda anında zarar verebilir.

Hazır Soslar: Hazır soslar yüksek miktarda tuz, şeker ve koruyucu katkı maddeleri içerir. Tüketildiği anda kan şekeri dalgalanmasına neden olur ve uzun vadede pek çok kronik hastalığı beraberinde getirebilir.

Margarin: Trans yağ içeren margarin ve hidrojenlenmiş yağlar, kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir ve birçok organı olumsuz etkileyebilir.

Hazır Atıştırmalıklar: Genellikle çay ve kahve eşliğinde tüketilen bu hazır atıştırmalıklar, zamanla bilişsel işlev bozukluğuna neden olabilir ve sağlığımızı tehdit edebilir.

Hazır Çorbalar ve Çeşniler: Pratik olsun diye yapılan hazır çorbalar, birçok kimyasal madde içerir, yüksek tuz içeriği ve fazla katkı maddeleri ile sağlığımıza zarar verebilir.

Şekerli İçecekler: Şekerli içeceklerin aşırı tüketimi, bilişsel bozukluklara ve tip 2 diyabete yol açabilir. Buna ek olarak kan şekeri dengesini bozabilir.

Şekerli Atıştırmalıklar: Şekerli atıştırmalar, besin değeri açısından zayıf olup boş kaloriye sebep olabilir ve kan şekeri dengesini bozabilir.

Fast Food: Hızlı ve pratik olmalarına rağmen fast food yiyecekler, sağlıksız yağlarla kızartılmış, trans yağlar içerip çok tuzlu olmaları nedeniyle obezite, bilişsel işlev bozukluğu ve kalp hastalıklarına davetiye çıkarabilir.

Konserveler ve Hazır Yemekler: Birçok donmuş hazır yemek yüksek tuz, yağ ve katkı maddeleri içerir. Bu nedenle aşırı tüketildiklerinde birçok sağlık sorununa yol açabilirler.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.