Connect with us

Gündem

Sağlık Bakanı Koca: Eris Varyantına Özel Aşı Programı Türkiye’de Şu An Gündemde Değil

Published

on

Bakan Koca ayrıca bazı ülkelerin yeni varyanta özel aşılar geliştirdiğini ve yeni aşılama programlarına başladığını hatırlatarak, Türkiye’nin kendi aşı programını uyguladığını ve global aşı baskısına boyun eğmeyeceğini söyledi. Yani Türkiye’de şu an için yeni bir aşı programı düşünülmediğini net bir şekilde ifade etti.

Hasta sayısının arttığını ancak hastaneye yatış oranlarının düşük olduğunu belirten Koca, Eris varyantının hastalığı daha hafif seyrettirdiğini söyledi. Bu nedenle eski dönemi hatırlatan kısıtlama ve kapanmaların gündemde olmadığını ifade etti.

Ayrıca vatandaşların kendilerini izole etmeleri, riskli kişilerin korunmaları ve grip aşısının bu dönemde önemli olduğunu vurguladı. Risk gruplarında olanların grip aşılarını ücretsiz olarak yaptırabileceklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, çocukluk çağındaki aşı programının önemine de dikkat çekti. Bu konuda yerli üretimi esas aldıklarını ve teknoloji transferi ile suçiçeği, kuduz ve Hepatit A aşılarının üretim sürecinin başladığını açıkladı.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.