Connect with us

Gündem

Sağlık Bakanlığı 66 Ürünün Satışını Yasakladı

Published

on

Sağlık Bakanlığı, özellikle çocuklarda sıkça kullanılan burun tıkanıklığını gidermeye yönelik ürünlerle ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Bakanlık tarafından tespit edilen riskler nedeniyle 66 ürünün satışını durdurdu. Bu durum, aileler arasında endişe yarattı.

İnceleme Başlatıldı

Nezle ve grip, her yaş grubunu etkileyebilen rahatsızlıklar olup, burun tıkanıklığını hafifletmek için o nazal kitler devreye girer. Bakanlık, bu nazal kitler hakkında bir inceleme başlattı ve inceleme sonuçlanana kadar 66 ürünün satışını durdurdu.

Bakanlığı’nın yasakladığı ürünler, eczanelerde artık bulunmuyor. Ancak bazılarının hala internet üzerinden satışına devam ediliyor.

Ürünlerin İçerisinde Bilinmeyen Bir Madde Var

Bir eczacı, bu konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “İginç bir şekilde, bir markanın ürününün içeriği hakkında ‘ürünün içinde ne olduğu belli olmayan bir madde bulunuyor’ şeklinde tuhaf bir yorumda bulunulmuş.” dedi.

Başka bir eczacı ise şunları belirtti: “Bu tür ürünler çok sayıda farklı firma tarafından üretilmeye başlandı. Bakanlık, bu ürünlerin denetlenmesi gerektiğini düşünerek önemli bir adım atmıştır. İlaçların eczanelerden temin edilmesini öneriyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu ürünlerin yasaklanması elbette önemli bir adım. İçeriklerinde uygunsuz maddeler olabilir veya istenen etkiyi sağlayacak yoğunluğa ulaşılamamış olabilir. Aslında burun mukozası temizliği için serum fizyolojik kullanmak zorunda da değiliz. Normal suyu direkt olarak kullanabilirler.” dedi.

Kanal D Haber’e göre; Bakanlık tarafından alınan karar, bu ürünleri kullanan aileler arasında endişe yarattı. Uzmanlar ise bebeklerin ve çocukların burun temizliği için kaynatılmış ve soğutulmuş su kullanılmasını öneriyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.