Connect with us

Mevzuat

Sağlık Bakanlığı Akademisyenlerin Muayenehanelerini Kapatma Kararıyla Gündemde

Published

on

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge, 18 Ocak 2014 tarihinden sonra açılan muayenehanelerin kapatılması gerektiğini belirterek, özellikle sağlık hizmeti sunan akademisyenler arasında belirsizlik ve tartışmalara neden oldu.

Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay’ın imzasını taşıyan genelgede, Anayasa Mahkemesi’nin bu yılın şubat ayında ele aldığı bireysel başvuru sonucunda üniversitelerdeki profesör, doçent ve doktor öğretim üyelerinin 18 Ocak 2014 tarihinden sonra açtıkları özel muayenehanelerin kapatılması talep edildi.

Bu kararın akademisyenler arasında geniş çaplı istifaları beraberinde getirdiği belirtiliyor. Öğretim üyeleri, bu durumun üniversitelerin içini boşaltma amacı taşıdığını, kapatma kararının adaletsizlik ve rekabet kurallarına aykırı olduğunu vurgulayarak Danıştay’da bekleyen binlerce dosyanın durumun vahimiyetini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Genelgede, “Anılan tarihten önce faal muayenehanesi bulunmayan öğretim üyelerinin yeni muayenehane açma taleplerinin reddedilmesine yönelik idaremiz işlemlerinde hukuka aykırılık bulunmamakta olup, bu kapsamdaki yeni muayenehane açma taleplerinin kabul edilmeyeceği, 18.01.2014 tarihinden önce faal muayenehanesi bulunmayan öğretim üyeleri tarafından her ne suretle olursa olsun açılmış bulunan muayenehanelerin faaliyetlerine son verilmesi gerekmektedir” denildi.

Öğretim üyeleri özellikle 2014 yılından önce muayenehane açanların kapatılmasının adaletsiz bir durumu ortaya çıkardığı, bu durumun öğrenci eğitimini ve hastaların sağlık hizmetine ulaşımını olumsuz etkileyeceğini ifade ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.