Connect with us

Gündem

Sağlık Çalışanları Mecliste

Published

on

İsrail’in Al Awda Hastanesi doktorlarını “Tahliye edin yoksa vuracağız” şeklinde tehditlerde bulunduğunu belirten Tuba Durgut, Filistinli sağlık çalışanlarının ise kararlı bir duruş sergileyerek, “Biz buradayız” dediğini ifade etti. Durgut, Filistinli sağlık çalışanlarının, yaralıları kurtarmak için büyük bir çaba gösterdiklerine dikkat çekti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Filistinli doktorların ve sağlık çalışanlarının gösterdiği onurlu ve cesur duruşu vurgulayarak, İsrail’in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ni koordinatları verilmesine rağmen vurduğuna dikkat çekti. Ayrıca Cenevre Sözleşmeleri’nin hastaları, hastaneleri ve sağlık kurumlarını koruma altına aldığını hatırlattı.

Gazze’deki sağlık kuruluşlarına yapılan saldırılara dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, bu olayları insanlık suçu olarak nitelendirdi. Durgut, Birleşmiş Milletler ve ilgili kurumların Gazze’deki sivil ve tıbbi kuruluşlara yönelik saldırıları derhal sona erdirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca uluslararası toplumun bu ihlalleri sert bir şekilde kınaması ve sorumluları adalet önüne çıkarması gerektiğini vurguladı.

Doktor Hüseyin Alperen Güldiken, Gazze’deki zulmün acilen durdurulması çağrısında bulunarak, Türk sağlık ordusunun ellerinden gelenin ötesini yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Gazze’deki olayların, insani bir krizi ve sağlık hizmetlerinde ciddi bir zorluğu yansıtıyor, uluslararası toplumun bu konuya odaklanması ve etkili çözümler üretmesi gerekiyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.