Connect with us

Sağlık Personeli

Sağlık Çalışanlarından Türkiye Genelinde İş Bırakma Kararı

Published

on

Hasta ve hasta yakınları tarafından yapılan saldırıda doktorlara ciddi zararlar verildi, tutuklu yargılanmalarına karar verilen 3 saldırganın 2’si tutuklandı, firari olan diğer kişi ise aranıyor.

Bu olayın ardından Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası, ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla 9 Ekim’den itibaren 5 gün süreyle iş bırakma kararı aldığını duyurdu.

SENDİKA AÇIKLAMASI: “SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Sendikanın yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam ettiği, can güvenliğinin tehdit altında olduğu ve alınan önlemlerin etkin olmadığı vurgulandı. Açıklamada, sağlık çalışanlarının hayati tehlikesinin önemsenmemesi nedeniyle, idari ve siyasi yetkililere görev ve sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla iş bırakma kararı alındığı belirtildi. Sendika, sağlıkta şiddetin bir an önce durdurulması için caydırıcı önlemler alınması çağrısında bulundu.

İŞ BIRAKMA TARİHLERİ: 9-13 EKİM 2023

Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası tarafından alınan karara göre ülke genelindeki sağlık çalışanları 9, 10, 11, 12, 13 Ekim tarihlerinde 5 gün süreyle iş bırakacak. Sendika, üyelerine ve kamuoyuna duyurulan bu kararla sağlıkta şiddeti protesto etmeyi ve dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.