Connect with us

Gündem

Sağlıkta Artan Şiddet Olaylarından Sonra ‘GRİ KOD’ Yolda

Published

on

Bakan Koca, “İki bakanlığın uzman ekipleri, Gri Kod gibi önemli bir konuyu detaylı bir şekilde ele aldılar. Gerekli hazırlıklar yapıldı ve olası senaryolar titizlikle gözden geçirildi. Şu anda yazılım aşamasında bulunuyoruz. Yazılım tamamlandığında, uygulamaya başlayacağız. Son aşamaya geldik” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sektöründeki şiddet olaylarına karşı başlatılacak olan “Gri Kod” uygulaması hakkında bilgi verdi.

Şiddet olaylarının meydana gelmesi durumunda “Beyaz Kod” verilmesinin, adli sürecin hemen başlatıldığını söyleyen Bakan Koca, şunları kaydetti:

Sağlık çalışanlarının “Beyaz Kod” talebinde bulunmaktan çekinebildiği bir gerçek. Ancak daha basit bir müdahale ile “Beyaz Kod” gereksinimi azaltılabilir ve birçok şiddet olayı önceden engellenebilir. Şiddet eğiliminin şiddet davranışına dönüşmesini engelleyici bir çözüm olarak “Gri Kod” uygulamasını hayata geçirme fikrini düşündük. “Beyaz Kod” uygulaması ise aynı şekilde devam edecek.

Koca, “Gri Kod” kullanıldığında, hastane güvenliği ve hastane polisinin durumu hızla değerlendirmek ve gerekli müdahaleyi yapmak üzere haberdar olduğunu ifade ederek, bu süreçle ilgili şu detayları aktardı:

“Hastane polisi, Beyaz Kod gerektirebilecek bir olayı, şiddete dönüşme potansiyeli taşıyan bir durumu merkeze bildiriyor. Bu süreçte hem hastane güvenliği hem de kolluk kuvvetleri tarafı aktif rol oynuyor. Kolluk kuvvetleri, “Hazır Kod” durumunda anında müdahale için hazır bekliyor olacaklar. Uygulama, İçişleri Bakanlığı ile birlikte hayata geçirilecek. Her iki bakanlık ekibi, bu uygulamanın ayrıntılarını birlikte titizlikle planladılar. Gerekli hazırlıklar yapıldı ve olası senaryolar detaylıca gözden geçirildi. Şu an yazılım aşamasında bulunuyoruz ve yazılım tamamlandığında uygulama hemen başlatılacak. Sona yaklaşmış durumdayız.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.