Connect with us

Ekonomi

SGK Uzmanı Rakam Verdi! Asgari Ücret ve Emekli Zammını Açıkladı

Published

on

Asgari Ücret

SGK Uzmanı Emin Yılmaz katıldığı bir canlı yayın esnasında milyonlarca emekli ile asgari ücretlinin merakla beklediği zamlar konusunda açıklama yaptı.

2023 yılının sonlarına doğru gidilirken asgari ücret ve emekli maaşı konusunda heyecanlı bekleyiş başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise bu konuda beklediği tahminleri açıkladı.

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini güncellemesinin hemen ardından 2024 yılı zamlı asgari maaşlar için yeniden hesaplamalar başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz’da milyonlarca asgari ücretli çalışan ile SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları için tahminlerini yaptı.

Asgari Ücret

Son verileri de göz önünde bulunduran Yılmaz, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yönelik hesaplama yaparak bu zamana kadar olan dört aylık enflasyon verileri doğrultusunda 10 bin 332 lira ila 10 bin 521 lira arasında bir tahminde bulundu.

Asgari ücretliler içinde tahmin yapan Yılmaz, 16 bin ila 17 bin bandında bir rakam beklediğini söyleyerek zam oranının ise yüzde 40-50 arasında değişebileceğinin altını çizdi.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.