Connect with us

Gündem

Şifa Hastanesi’nde 7 Bin Kişi Ölümle Burun Buruna

Published

on

Gazze’de İsrail’in kuşattığı Şifa Hastanesi’nde yaşanan insanlık dramı giderek büyüyor. Hükümete bağlı medya ofisinin yaptığı açıklamada, 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Hastanenin içindeki 650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin su ve yiyecek bulunmaması, elektrik kesintisi ve kuvöz eksikliği nedeniyle ölümle mücadele ettiği vurgulandı. Sağlık personeli ile hastaların çıkışını engelleyen İsrail güçleri, hastanenin tüm araçlarını kullanılamaz hale getirdi.

DSÖ’den Tepki

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yönelik baskının kabul edilemez olduğunu belirtti. 26 hastanenin hizmet veremediği, hastaların zorla çıkarıldığı ve çocukların hastaneden yürüyerek ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi. DSÖ, uluslararası topluluğu İsrail’in saldırılarına son vermek için harekete geçmeye çağırdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Şifa Hastanesi’ne yapılan saldırıyla övünmesi, uluslararası toplumdan tepki çekti. Gazze’deki hükümet, İsrail’in hastaneleri savaş alanı olarak kullanmasını kınayarak, tüm dünya ülkelerinden İsrail’in saldırılarını durdurmak için müdahalede bulunmalarını istedi.

Acil Müdahale Gerekiyor

Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan çağrıda, Şifa Hastanesi’nin acil bir şekilde kurtarılması için uluslararası baskı oluşturulması istendi. Hastanenin içindeki durumun çok tehlikeli olduğu ve yaşamın temel gereksinimlerinin eksikliği nedeniyle ölümlerin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

İsrail’in Şifa Hastanesi’nde silah bulunduğu iddiasına yapılan yalanlamada, hastanelerin insani yardım kurumları olduğu ve askeri operasyonlara izin verilmeyeceği belirtildi. Gazze’deki diğer hastanelerin de aynı şekilde insani yardım amacıyla kullanıldığı vurgulandı.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.