Connect with us

Gündem

Sinek Yağından Elde Edilen Kozmetik Ürünü TEKNOFEST İzmir’de Tanıtıdı

Published

on

Türk bilim insanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, sinek yağından elde ettiği yenilikçi kozmetik ürünleri ile TEKNOFEST İzmir’de büyük ilgi topladı. Dermatoloji uzmanı Çalıkoğlu, siyah asker sineğinin larvalarından ürettiği yağı kullanarak yüz nemlendiricisi ve temizleyicisi geliştirdi. Bu özel sinek türünden elde edilen ham madde aynı zamanda kedi ve köpek maması ile gübre olarak da değerlendiriliyor.

Stantta ziyaretçilere bilgi veren Çalıkoğlu, “TÜBİTAK projesi olarak başlayan çalışmamız İZKA desteğiyle ileri aşamaya geçti ve artık üretim aşamasındayız. Elde ettiğimiz yağın kalitesi palm yağı ve Hindistan cevizi yağı ile paralel. Üstelik doğa dostu bir üretim süreci var. Uluslararası patent başvurumuzu da yaptık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çalıkoğlu’nun çalışmalarının odak noktasında, siyah asker sineği yağındaki temizleyici niteliklerin yanı sıra, yüksek protein içeriğinin gençleştirici etkisi de bulunuyor. Bilim insanı, ürünleri ile ilgili kadınların ve çocukların büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.