Connect with us

Sağlık

Sofraların Vazgeçilmezi Patates Kızartması Depresyona Neden Oluyor

Published

on

Patates Kızartması

Bazı yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, kolesterol, obezite gibi hastalıklar yanında depresyona da neden olduğu belirtildi. Çin’de yapılan bir araştırma herkesi şoke etti.

Depresyon, sürekli bir üzüntü ve ilgi kaybına sebebiyet veren bir duygu durum bozukluğudur. Depresyon aynı zamanda majör depresif bozukluk ya da klinik depresyon olarak da adlandırılmaktadır.

Depresyon sadece bir keyifsizlik ya da anlık bir zayıflık değildir. Depresyon aynı zamanda bir anda çözülebilecek kadar basit bir sorun olmamakla birlikte tedavi edilebilmekte ve bazı vakalarda bu durum uzunda sürebilmektedir.

Patates Kızartması

Depresyona girmeye sebebiyet veren pek çok etken bulunmaktadır. Yaşanan problemler, zararlı alışkanlıklar, mevsim geçişleri, hormonal değişimler, hastalıklar, bazı ilaçlar gibi etkenler depresyona zemin oluşturabilmektedir. Ancak bu etkenlerin dışında kalan ve depresyona neden olduğu bilinmeyen kızartılmış yiyecekler de tetikleyici olabilmektedir.

Özellikle de patates kızartmasını sık tüketenlerde tüketmeyenler oranla yüzde 12 daha fazla kaygı, yüzde 7 de daha fazla depresyon ortaya çıktığı görüldü. Bu konuda açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, patatesleri doğradıktan sonra bir saat kadar suda bekleterek üzerlerine limon sıkmanın patatesin içerisindeki nişastanın birazcık daha azalmasını sağladığını söyledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.