Connect with us

Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde! SGK Uzmanı İsa Karakaş 2024 Zammını Açıkladı

Published

on

Emekli Zam

TÜİK Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıkarken SGK Uzmanı İsa Karakaş’ta SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memurların yılbaşında alacağı zam oranları hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, yeni yıl öncesinde emeklilerin beklediği zam oranları hakkında önemli bilgiler verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine dayanarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yıl sonuna kadar %37.75 oranında bir zam alacaklarını söyleyen Karakaş, memur ve memur emeklileri içinde bu zam oranının %49.96 olacağını söyledi.

Ekim ayında aylık bazda enflasyonun %3.43 ve yıllık bazda da %61.36 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Karakaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 4 aylık enflasyon oranının %29.40 olduğuna dikkati çekti.

%50 Oranında Zam Gelebilir

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, “SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yıl sonu itibarıyla %37,75’lik zam söz konusu oldu. Memur ve memur emeklileri içinse bu oran %49,96 olarak gerçekleşecek” dedi.

Emekli Zam

Karakaş tüm bunların yanında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine de atıfta bulunarak enflasyonun %68’e ulaşması durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin %40.30, memur ve memur emeklilerinin ise %52.20 oranında zam alabileceğinden söz etti.

Karakaş, emekli maaşlarının sadece enflasyonla değil, aynı zamanda da açlık sınırı ve diğer faktörlerle de ilişkilendirildiğini söyleyerek zam oranlarının yıl sonunda açlık sınırı ve diğer etkenler göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilebileceğini de sözlerine eklemeden geçemedi. Bunlarla beraber SSK ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılbaşında %50 zam alabileceğini hatırlattı.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.