Connect with us

Sağlık

Stres Yaşayan Hamilelerin Çocukları Risk Taşıyor! Bunlara Dikkat Edin

Published

on

Hamile

ABD’de de yapılan bir araştırmada hamilelik sırasında strese maruz kalan bazı kadınların çocuklarında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEAB) yaşama olasılığının daha yüksek olabileceği belirtildi.

Yapılan son araştırmalarda hamilelik esnasında strese maruz kalan bazı kadınların çocuklarında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEAB) yaşama olasılığının daha yüksek olabileceği yönünde bilgiler geldi.

ABD’de de bulunan Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nde 45 binden fazla katılımcının yer aldığı bir araştırma sonuçlarına göre, anneleri hamileyken depresyonda, endişeli ya da stresli olan çocukların davranış bozukluğu geliştirme olasılıklarının daha yüksek olduğu belirlendi.

Hamile

Bilim insanları, bu çocukların ayrıca vurmak ve kavga etmek gibi saldırgan davranışlarda bulunma ve özellikle ebeveynler ve öğretmenler gibi otorite figürlerine karşı olumsuz ve yıkıcı davranışlar sergileme olasılığından da bahsettiler.

Bazı uzmanlar ise bu annelerin, hamileyken bebeklerinin beyin gelişimini değiştirebilecek stresle bağlantılı kimyasallar üretebileceğine de inanmakta. Rahimdeki bu beyin değişiklikleri, küçük çocukların strese tepki verme ve davranışlarını düzenleme konusundaki farklılıklarla ilişkilendirilerek davranış sorunlarına da yol açabilmekte.

Araştırmada yönetici konumunda olan Dr. Irene Tung, bu bulguların hamilelik esnasında zihinsel sağlık bakımı ve desteği sağlamanın, çocuklukta davranış sorunlarının önlenmesine yardımcı olmak için kritik bir adım olabileceğine dair kanıtlara katkıda bulunduğuna da değindi.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.