Connect with us

Ekonomi

Tarım Bakanlığı Bu Kaydı Yaptırana Yarın Destek Ödemesi Yatıracak!

Published

on

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her hafta cuma günleri yatırdığı tarımsal destek ödemeleri Kasım ayında da devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere yapılan haftalık ödemelerle birlikte farklı alt başlıklarda destek sunulurken, Tarım ve Orman Bakanlığı ödeme yapmak için tek bir şart öne sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her hafta yaptığı tarımsal destek ödemeleri kapsamında Cuma akşamları hesaplara destek parası yatırılıyor. Çiftçilere verilen bu tarımsal destek ödemesi sayesinde üretim desteklenirken, mazot ve gübre gibi çeşitli alanlarda maddi imkan sunuluyor. Peki tarımsal destek ödemesi hangi şartlarda veriliyor? Bakanlık hangi kaydı yaptıran çiftçilere tarımsal destek ödeyecek?

Kasım Ayı Tarımsal Destek Ödemesi Yattı!

Geçtiğimiz Cuma günü tarımsal destek ödemesi hesaplara yatırıldı. 10 Kasım 2023 günü yapılan ödemeler kapsamında hak sahibi çiftçilerin hesaplarına 170 milyon 548 bin liralık destek ödemesi aktarıldı. Yapılan ödemelerin alt başlıkları ise şöyle oldu:

  • Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi adına 131 milyon 31 bin 386 lira
  • Kırsal kalkınma yatırım desteği adına 31 milyon 778 bin 714 lira
  • Uzman Eller Projesi adına 7 milyon 737 bin 900 lira

Tarımsal Destek Ödemesi Alma Şartı Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen tarımsal destek ödemesinden faydalanabilmek için öncelikle tarım alanında çalışıyor olmak gerekli. Sadece çiftçilerin faydalanabildiği desteğe başvuru yapabilmek için ise Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olma şartı aranıyor. ÇKS kaydı ise e-Devlet ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. ÇKS kaydı yapıldıktan sonra ise bakanlığın sosyal destek ödemelerine kaydolarak tarım desteği alınıyor.

ÇKS Kaydı Nedir? 

ÇKS kaydı, tarım alanında faaliyet gösterildiğini gösteren bir tür çalışma belgesidir. Sadece tarım alanında faaliyet gösteren vatandaşların alabildiği ÇKS kaydında çiftçinin üretim yaptığı ürünler ve benzeri birçok bilgi yer alır. Ayrıca tarımsal destek ödemesi gibi çeşitli üretici desteklerinden faydalanabilmek için de zorunlu tutulan bir kayıttır.

Yarın Tarımsal Destek Ödemesi Yatacak mı? 

Başladığı günden bu yana tarımsal destek ödemeleri her Cuma hesaplara aktarılıyor. Bu nedenle de yarın da yine tarımsal destek ödemesi yapılacağı düşünülüyor. Şimdilik konuya yönelik herhangi bir takvim paylaşılmadı ancak eğer ödeme verilecek olursa yarın bakanlık tarafından açıklama yapılıyor olacak.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.