Connect with us

Genel

Teklif Meclis’e Sunuldu! Faizsiz Kredi Verilecek

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamalarda aile kurumunun güçlendirilmesi ve yeni evliliklerin teşvik edilmesi için faizsiz evlilik kredisi verileceğini söylemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz iki yıl geri ödemesiz kredi verileceğini belirtti. Söz konusu kredi teklifini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkındaki Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulurken, faizsiz evlilik kredisinin kime verileceği, evlilik kredisinde yaş sınırı olup olmayacağı, evlilik kredisinin hangi banka tarafından verileceği ve evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Evlilik Kredisi Son Durum

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına faizsiz iki yıl geri ödemesiz toplamda 48 ay vadeli olan 150.000 TL evlilik kredisini de içeren teklif sunuldu. Söz konusu düzenlemeye göre, yeni evlenecek çiftlere 48 ay vadeli olarak 150.000 TL faizsiz kredi verilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmalar 14 Kasım Salı günü başladı. İlerleyen süreçlerde söz konusu teklifin ele alınması bekleniyor. Evlilik kredisi için Meclis’te çalışmaların tamamlanmasının ardından, kredinin ayrıntılarına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kamuoyunu bilgilendireceği düşünülüyor.

Evlilik Kredisi Uyarısı

Evlenmeyi düşünen gençler Aile ve Gençlik Bankası tarafından sunulacak olan evlilik kredisi ile ilgili araştırmaları sürdürürken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğine dair uyarıda bulundu. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin bakanlık tarafından yayınlanan yazılı metinde ‘’Vatandaşlarımızı dolandırmayı amaçlayan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizsiz 150.000 TL olan evlilik kredisi ile ilgili önceki süreçte yaptığı açıklamalarda, pilot bölge olarak deprem bölgesinde ilk çalışmaların başlayacağını söylemişti. Bu kapsamda, evlilik kredisinin Meclis’te görüşülmesinin ardından, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremden etkilenen 11 ilde kredi için başvuruların başlaması bekleniyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.