Connect with us

Gündem

Türk Tabipleri Birliği’nin Talebine Sağlık Bakanlığından Yanıt Gelmedi

Published

on

Türk Tabipleri Birliği’nin talebine cevap verilmemesi üzerine Pala’nın verdiği önerge ile Sağlık Bakanlığı’nın güncel Beyaz Kod verilerini paylaşmamasını eleştiren CHP’li vekil, sağlık çalışanları tarafından bildirilen şiddet olaylarının detaylı dağılımını içeren sorular yöneltti. Önerge kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, şiddetin türüne, sağlık hizmet basamaklarına, sağlık meslek gruplarına ve sağlık çalışanlarının cinsiyetine göre verilerin açıklanmasını talep etti.

Pala ayrıca Beyaz Kod ile ilgili hukuki işlemlerin sayısını, bu işlemler sonucunda alınan kararları ve Sağlık Bakanlığı’nın şiddeti önlemek için bir eylem planının olup olmadığını da sordu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Pala, Türk Tabipleri Birliği’nin sağlıkta şiddet ile ilgili veri talebine Sağlık Bakanlığı tarafından yanıt verilmediğini belirterek, Bakanlığın şiddetle ilgili verileri paylaşmama tutumunu eleştirdi.

Türk Tabipleri Birliği’nin, Sağlık Bakanlığı’na yazdığı yazıya kanunen belirlenmiş süre içinde yanıt verilmemesi üzerine konuyu idare mahkemesine taşıdığını ifade etti. Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin, Beyaz Kod verilerini açıklamanın Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğu gereği olduğuna hükmetmesine rağmen, Bakanlığın bu verileri hala resmi olarak paylaşmamakta ısrar ettiği kaydedildi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.