Connect with us

Sağlık

Türk ve Karadağlı Aileler Çapraz Nakille Birbirlerine Hayat Verdiler

Published

on

Öte yandan, 26 yaşındaki Boris Tadic’in annesi Slavic Tadic, oğluna böbreğini vermek istedi ancak kan grupları uyumsuzdu.
Aynı hastanede tedavi gören iki aile, hastanede çapraz nakil olma şansını buldu. Tetkikler sonucunda engel olmadığı belirlendi ve Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şinasi Sevmiş liderliğinde gerçekleştirilen 3,5 saatlik operasyonla, Hatice Aru’ya Slavic Tadic’ten, Boris Tadic’e de İbrahim Aru’dan böbrek nakledildi.

Operasyon sonrasında her iki aile, hastaneden taburcu olduktan sonra yeni hayatlarına diyalizsiz bir başlangıç yaptı. Hatice Aru, eşinin fedakarlığına minnettarlıkla, “Karşı tarafın da inşallah sıkıntısı olmadan Rabbim uzun ömürler versin. Bana da. İki tarafın da yüzü her zaman gülsün, yolları açık olsun.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Aru, nakil sonrası sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek, “Kim diyebilirdi ki Karadağlı bir bayan benim eşime böbrek verecek, o hayata tekrardan tutunacak. Ya da ben onun çocuğuna böbrek vereceğim, o hayata tekrardan tutunacak. Çok güzel bir duygu.” dedi.

Çapraz naklin her iki taraf için de doğru bir karar olduğunu vurgulayan Boris Tadic, annesinin fedakarlığını Türk bir hastayı kurtararak gösterdiği için mutlu olduğunu ifade etti. Anne Slavic Tadic ise oğlunun hayatına dokunabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İki Hastanında Sağlık Durumları Son Derece İyi

Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şinasi Sevmiş, hastaların sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu ve takiplerinin süreceğini söyledi.

Sevmiş, çapraz naklin önemine vurgu yaparak, “Çapraz nakil yöntemi olmasaydı bu hastaların nakil olma şansı yoktu. Vericisi uygun olmasa bile çapraz nakil, pek çok kişinin sağlıklarına kavuşmalarına vesile olacaktır.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.