Connect with us

Sağlık

Türkiye’de Bir İlk: Auto-Brewery Sendromu Giresun’da Görüldü!

Published

on

Auto-Brewery Sendromu, vücudun kendi kendine alkol üretmesi olarak bilinir. Hastalar, alkol kullanmadıkları halde yemeklerden sonra kandaki alkol düzeylerinin yükseldiğini fark ederler. Bu durum, bağırsaklardaki mikroorganizmaların etkisiyle meydana gelir ve sarhoşluk belirtileri gözlemlenir.

Doç. Dr. Uzunoğlu, hastalığın diabet, bilinçsiz antibiyotik kullanımı veya bağırsak operasyonları sonrasında ortaya çıkabileceğini belirtti. Bağırsak mikroorganizmalarının dengesinin değişmesi sonucu meydana gelen bu hastalık, tedavi edilebilir bir durum olarak görünüyor.

Giresun’da görülen ilk vakaya yönelik tedavi yöntemlerinin başarılı olduğu kaydedildi. Hastaların şekerli yiyeceklerden sonra belirtiler yaşadığı ve bazen baharatların atağı tetikleyebildiği belirtildi. Tedavi; probiyotikler, özel beslenme programları, yardımcı ilaçlar ve alkolü ortamdan uzaklaştırmaya yönelik ilaçlar kullanılarak gerçekleştirildi.

Auto-Brewery Sendromu belirtileri hakkında bilgi veren iç hastalıkları uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kubilay İşsever, alkol tüketmeyen kişilerde dahi yüksek alkol seviyelerinin meydana geldiğini ve bu durumun mide bulantısı, kusma gibi semptomlara yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, hastaların bilinç bulanıklığı, uyku hali, kişilik değişiklikleri gibi belirtiler yaşayabileceğini belirtti.

Auto-Brewery Sendromu’nun ülkemizde tanınmamış bir hastalık olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu hastalığın daha fazla fark edilmesi gerektiğini ve tanı konulmasının önemli olduğunu söylüyorlar.

Sami Azrak (60), eşinin uzun süre yaşadığı sağlık sorunlarından sonra artık yeni bir yaşamın başladığını ifade etti ve doktorların yardımıyla sorunlarını çözdüklerini dile getirdi. Azrak, artık doktorların önerilerine uyarak yeni bir yaşam sürdüreceklerini belirtti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.