Connect with us

Sağlık

Uzmanlar Uyardı! Temizlenmeyen Duş Başlığı Hasta Yapıyor

Published

on

Duş Başlığı

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan duş başlığı temizleme videolarına ilgi artınca uzmanlar bu konuda kişileri uyardı. Uzmanların ‘Duş Başlığı Hastalığı’ olarak tanımladıkları bu durum konusunda korkutan açıklamalar yapıldı.

Vector isimli bir sosyal medya fenomeni duş başlığını temizlemek için yaptığı şeyi gösteren paylaşım kısa sürede yayıldı. Videoda bir poşetin içerisine su ve sirke koyulduğu ve ardından da duş başlığının poşete yerleştirilip ağzı bantla sıkıca kapatıldıktan sonra 1 gün süreyle bekletildiği gözlemlendi.

Ortaya çıkan sonuç ise sarı kahverengi arası kirli bir su oldu. Duş başlığını temizlediği görüntülerin viral olmasının ardından bir uzman, duş başlığı hastalıklarına karşı uyarı yapmadan geçemedi.

Duş Başlığı

Duş Başlığı Hastalığı Nedir?

Duş başlığı olarak belirtilen bu hastalık aslında tüberküloz hastalığına da sebep olan bakteri ailesinden bir mikroptur. Uzmanlar ‘lejyoner’ isimli bu mikrobun duş başlıklarında da bulunabildiğine dikkati çekerek duş başlığının temizliği hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle tatil döneminde sıklıkla karşılaşılan lejyonerler, baş ağrısından komaya hatta organ yetmezliğine kadar sebebiyet verebilen bir bakteri türü olduğu da artık bir gerçek.

  • Genellikle bulaşmış olduğu su kaynaklarında duş başlıklarına hatta klimalı ortamlara yerleşip oradan da insanlara bulaşabiliyorlar.
  • Duş başlığı hastalığı kuru bir öksürük, kas ağrıları, akciğer dışı semptomlar, baş ağrısı ve ishalle kendini gösterebiliyor.
  • Hastayı komaya kadar götüren bu hastalıkta ise ateş oldukça önemli bir faktör. Hasta zatürreyken ateşli olduğunda nabzı yükselirken, duş başlığı hastalığında ise nabzı düşer.
  • Mikrop kaptıktan 2-3 gün sonra semptomlar görülmeye başlıyor. Hastalığın tanısı konulduktan sonra ise erken teşhisle tedavisi mümkün.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.