Connect with us

Sağlık

Uzmanlar Uyarıyor: Göz Sağlığı Demans Belirtisi Olabilir

Published

on

Yaşlanma süreciyle birlikte ortaya çıkan demans, genellikle unutkanlıkla ilişkilendirilse de göz sağlığı uzmanlarına göre gözlerdeki belirli işaretler, demansın az bilinen bir belirtisi olabilir.

Dr. Roshni Patel, demansın sadece unutkanlık değil aynı zamanda düşünme hızında azalma ve sosyal etkileşimde azalma gibi temel belirtilerle de kendini gösterebileceğini belirtiyor.

Özellikle 60 yaşın üzerindeki bireylerde, görme kaybı ve demansın daha yaygın hale geldiğini vurgulayan Dr. Roshni, “Demanslı bireylerde, gözler sağlıklı olsa bile beyinden kaynaklanan görme sorunları olabilir” diyor. Bu nedenle, düzenli göz muayenelerinin önemine vurgu yaparak demanslı bireylerin görüşlerini düzenli olarak kontrol ettirmelerini öneriyor.

Dr. Roshni, evde yaşayan göz sağlığı ve demans sorunu yaşayan bireylere yardımcı olmak için şu önerilerde bulundu:

1. Gözlük Kullanımı: Gözlüklerinizi düzenli olarak temizleyin ve reçetenize uygun doğru gözlüğü kullanın.

2. Kullanım Kolaylığı: Evdeki aydınlatmayı iyileştirin, kontrast renkler kullanarak nesneleri ayırt edilebilir hale getirin ve alanları temiz ve tanıdık tutarak göz rahatsızlığı ve bunama sorunu yaşayanlara yardımcı olun.

3. Uzmanlardan Yardım Almak: Aile hekimine ve göz doktoruna düzenli olarak danışmak, bireyin bağımsızlığını ve güvenini destekleyebilir.

Demansın erken teşhisi ve tedavisi için göz sağlığının düzenli olarak kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu şekilde görme kaybı sorunlarının da önceden tespit edilebileceğine dikkat çekiyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.