Connect with us

Genel

Yağ Yakıp Kilo Vermek İçin En Uygun Zaman Dilimi Tespit Edildi

Published

on

ABD’de bulunan Virginia Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırma, kilo vermek isteyenler için en uygun egzersiz zamanının sabah 7 ile sabah 9 arasında olduğunu ortaya koydu.

5,285 orta yaşlı yetişkin üzerinde gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları, sabah egzersiz yapan katılımcıların vücut kitle indeksi (BMI) açısından öğlen veya akşam egzersizi yapanlara göre daha düşük olduğunu ve aynı zamanda bel çevrelerinin daha küçük olduğunu ortaya koydu. İlginç bir şekilde, sabah egzersiz yapan katılımcılar, diğer gruplara kıyasla daha fazla hareketsiz zaman geçirmelerine rağmen bu sonuçları elde etti.

Araştırma için katılımcıların kalçalarına egzersizlerini yedi gün boyunca takip etmek amacıyla kondisyon takip cihazları takıldı. Bu cihazların kaydettiği veriler incelendi.

Bilim insanları, sabah egzersizinin en etkili olabileceğini, çünkü bu saatlerde programa bağlı kalmak daha kolaydır ve insanların telefon görüşmeleri, e-postalar veya toplantılar gibi dikkat dağıtıcı unsurlarla daha az karşılaşma olasılığı olduğunu belirtiyorlar.

Araştırmalar, sabah erken kalkan bireylerin daha erken başlayan biyolojik saatlere sahip olduğunu, bu durumun uyku kalitesini artırabileceğini, düzenli bir programın sağlanabileceğini ve bunların tümünün kilo kaybına yol açabileceğini gösteriyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.