Connect with us

Gündem

Yapay Zeka Beyin Ameliyatlarını Daha Güvenli Hale Getirebilir

Published

on

University College London’da stajyer cerrahlar, geliştirilen yeni yapay zeka teknolojisi ile kapalı beyin ameliyatlarını daha hassas bir şekilde gerçekleştirmeyi öğreniyorlar.

Geliştirilen yapay zeka teknolojisi, beynin merkezindeki küçük tümörler ve kan damarları gibi kritik yapıları öne çıkararak cerrahlara önemli uyarılarda bulunuyor. Beyin ameliyatları, milimetrelik hassasiyet gerektiren zorlu müdahalelerdir ve bir hata anında hayati risk oluşturabilir.

Hani Marcus: “Yapay Zeka, İşimizi Daha İyi Yapmamıza Yardımcı Olabilir”

Ulusal Nöroloji ve Beyin Cerrahisi Hastanesi’nden beyin cerrahı Hani Marcus, yapay zekanın deneyimli cerrahlara dahi yardımcı olabileceğini belirterek, “Yapay zekanın yardımı ile işimizi daha iyi yapabiliriz” diyor. Marcus’a göre yapay zeka sayesinde cerrahlar, ameliyatlar sırasında daha doğru ve bilinçli kararlar alabilirler.

Stajyer cerrah Dr Nicola Newell, yapay zeka teknolojisinin eğitim süreçlerinde büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “Bana çok yol gösterici oluyor, önümüzdeki adımları ve evreleri anlamama yardım ediyor” diyor. Yapay zeka, stajyer cerrahlara gerçek ameliyat örnekleri üzerinden eğitim imkanı sunarak, uzmanlık alanlarını hızla geliştirmelerine olanak tanıyor.

İngiltere Hükümeti Sağlık Sistemine Yapay Zeka İle Devrimsel Değişiklik İçin Fon Sağlıyor

İngiltere hükümeti, ülkenin sağlık sisteminde yapay zeka temelli gelişmeler için 22 üniversiteye yaklaşık 13 milyon sterlin fon sağladı. University College London, bu fonlardan birini alan üniversitelerden biri olarak yapay zeka ile desteklenen beyin cerrahisinin önünü açan çalışmalara öncülük ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.